Kynutý závin

9. listopadu 2011 v 10:52 |  Jídlo
Nedávno jsem se zas po dlouhé době koukala na Babicovy dobroty. Od té doby, co jsem podle něho udělala bublaninu a nikomu ani drobátko nechutnala, jsem se bála do něčeho pouštět. Tentokrát se mi ale kynutý závin moc líbil a taky velmi chutnal.

800g pol.mouky
150g cukru
kostka droždí
400 ml mléka
3 žloutky
1 vanilkový cukr
100 g tuku na pečení a 100g sádla rozehřát dohromady
1 lžíce zakysané smetany
1/2 lžičky sole

Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout. Pak ho rozdělíme na 4 díly, vyválíme pláty a naplníme oblíbenými nádivkami. Já plnila mákem.
Stočíme a pečeme asi půl hodiny v předehřáté troubě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karen Karen | Web | 9. listopadu 2011 v 16:58 | Reagovat

Vypadá to hezky, podobné koláče i buchty mám ráda i s jablkama. :-)

2 Blanka Blanka | Web | 9. listopadu 2011 v 19:54 | Reagovat

Oli,vypadá to krásně a závin určitě i moc prima chutal :-)

3 Lucie Lucie | Web | 9. listopadu 2011 v 21:22 | Reagovat

Já jsem sice "buchtová", ale kynuté mě moc neláká.. Naše mamča dělá kynutou buchtu docela často, třeba se štvestkama, dělá i tento závin, ale z kynutého mne tak pálí žáha, že mě to od úplně odradí vzít si kousek... Ale jinak všechny jiné buchty můžu! :)
Ale povedla se Ti, vypadá senzačně! Jen kdyby mě ta žíha z toho tak nepálila.. :)

4 Oli Oli | 10. listopadu 2011 v 8:11 | Reagovat

[1]: S jablky je to taky mňamka.

[2]: Díky Blani, pošmákli jsme si.

[3]: Tak to si ani nedovedu představit, že by mne po kynutém těstě pálela žáha. Ale jestli jsi "buchtová", jak říkáš, tak buchty jsou jedině kynuté. :-D Možná jsi chtěla říct, že můžeš všechny jiné placky, řezy, zákusky ..... :-D

5 Natty Natty | Web | 10. listopadu 2011 v 8:23 | Reagovat

Oli, závin máš jak od cukráře, jen zakousnout. Mák mám moc ráda a tak si jeden kousíček beru, děkuji - hm, mo dobrý. ;-) Pěkný den. :-)

6 Lucie Lucie | Web | 10. listopadu 2011 v 14:54 | Reagovat

[4]: My tak nějak všem moučníkům ( takovým těm na plech) říkáme buchty, tak proto jsem "buchtová" :-D

7 Hanka Hanka | Web | 10. listopadu 2011 v 21:27 | Reagovat

Kynutý závin patří u nás k hodně oblíbeným moučníkům. Ten tvůj je k nakousnutí, Oli, máš krásně dotenka vyválené těsto! :-P  :-) Budu muset taky něco podobného vytvořit! ;-)  :-D

8 Oli Oli | 13. listopadu 2011 v 16:45 | Reagovat

[6]: :-D Já jsem si to myslela.

[7]: Hani, díky za pochvalku. Mák já hrozně miluju, jen se mi s ním někdy nechce zdržovat, tak používám často povidla.

9 Babeta Babeta | Web | 2. srpna 2012 v 16:47 | Reagovat

Mne taky po kynutém závinu pálí žáha, jako Lucku. Fakt.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama