Obleva a troška z kuchyně

27. ledna 2016 v 17:57 | Moje foto s komentářem |  Jídlo
Nečekaně rychlá obleva do tak pohádkové zimy?! Co je to zase za švindl?
Sníh mizí před očima a lyžařům se ženou do očí slzy.
No, je to bída! Větru, dešti však neporučíme a tak se z toho nebudeme kácet. Duševní klid a radost v srdci je přeci jen nejdůležitější.

Raději nakoukneme do kuchyně. To bude jistější.
Dělala jsem langoše. Poprvé jsem do nich přidala celozrnnou mouku.
A když jsem nakoukla k Blance, uviděla jsem u ní plněné dalamánky ze stejného receptu. :-) Tedy jen s malým rozdílem, že já zadělávala z mléka a celozrnnou mouku jsem smíchala s polohrubou.

Nějak jsem to zrovna s těstem přehnala (zadělávám od oka) a ještě neměli strávníci ani moc velký hlad, najednou mi hafo těsta zbylo. Tak jsem ho skulila do závinu, naplnila šunkou a sýrem a posypala.
Najednou dostali všichni hlad a závin byl ten tam.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ema Ema | E-mail | Web | 28. ledna 2016 v 17:11 | Reagovat

Mňamky vypadají opravdu mňamkově! :-P
Obleva mě taky docela naštvala. Ale doufám, že se zima ještě vrátí.:-)

2 Oli Oli | 1. února 2016 v 17:33 | Reagovat

[1]: Zima se vrátí určitě. Jen není jisté kdy a kam. :-D Nejspíš do Afriky, kde ji neznají. :-D
Dík za písnutí.

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. února 2016 v 21:12 | Reagovat

Na oblevu není moc pěkný pohled, Oli, zato pečivo je jedna báseň! :-P  ;-)
Langoše jsem ještě nezkoušela, vypadají dobře, někdy se do nich taky pustím. :-)

4 Boss Boss | E-mail | Web | 28. srpna 2016 v 2:06 | Reagovat

A good many vaaebllus you've given me.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama